БІБЛІОТЕЧНІ ПОДІЇ ТЕПЛОГО ХЕРСОНСЬКОГО ЖОВТНЯ. Частина І

У цьому переліку ви знайдете всі ключові заходи Херсонської централізованої бібліотечної системи, заплановані на перші тижні жовтня — аж до Покровських свят включно. Вхід на усі ці заходи цілком вільний. Чекаємо на вас у бібліотеках міста!

Херсонська ЦБС
4 min readOct 5, 2021

Шановні друзі! З огляду на погіршення епідеміологічної ситуації в Херсонській області, заходи, що заплановані на термін 11–14 жовтня, були вимушено відтерміновані (до переходу Херсонщини в “зелену зону”). Також можливе їхнє проведення в інші дати за принципом присутності виключно херсонців, що пройшли повний курс вакцинації.

Частина заходів відбудеться цього тижня, але їхній час вимушено змінено. Про точний час та проведення заходів ви можете дізнатися безпосередньо в книгозбірнях.

Даруйте за незручності і дякуємо за розуміння!

День інформації «Гордість нації — славетна Соломія Крушельницька» (до Міжнародного дня музики та Міжнародного десятиліття зближення культур)

Бібліотека № 6

Бібліотека № 6 — вул. Московська, 49

8 жовтня, 13.00

Під час дня інформації «Гордість нації — славетна Соломія Крушельницька» жінки-учасниці клубу «Вогник» та інші гості бібліотеки познайомляться з цікавою інформацією про знамениту співачку Соломію Крушельницьку — оперну діву, унікальну виконавицю, бажану гостю Ла Скала, Метрополітен-опера та Ковент-Ґардена; про жінку, яка постійно наголошувала на своєму українському походженні і була першою українкою за кермом.

Гра-вікторина «Україна — це Я»

Бібліотека для дітей № 17

Бібліотека для дітей № 17 — вул. Лавреньова, 11

11 жовтня, 10.00

Гра-вікторина «Україна — це Я» для дітлахів Шуменського мікрорайону 9–10 років передбачає розповідь про Україну як незалежну суверенну і єдину державу, державні і народні символи, обереги України в ігровій формі. Захід спрямований на виховання почуття любові та поваги до своєї Батьківщини, гордості за свій народ і країну.

Година здивувань «Невже це правда?! Міфи й упередження про тварин»

Центральна бібліотека для дітей

Центральна бібліотека для дітей — вул. Потьомкінська, 86

12 жовтня, 12.00

Захід зорієнтовано на школярів 3-4 класів. Сюжетна частина створена за книгою Павли Ханачкової з однойменною назвою. Школярі, завдяки цікавому медіадодатку, зазирнуть до лісу, савани, підводного світу і дізнаються чому люди часто несправедливо надають тваринам не дуже приємних рис. До заходу розроблена змістовна, яскрава виставка, підготовлені різноманітні ігри.

Історико-патріотична подорож «Козацька слава наших предків»

Гімназія № 3

Бібліотека № 24 (захід відбудеться на території Гімназії № 3 ім. В. Заботіна — вул. Патона, 15)

12 жовтня,13:20

Для херсонської учнівської молоді на території гімназії №3 ім. В. Заботіна бібліотека організовує історико-патріотичну подорож «Козацька слава наших предків».

Запрошений гість: Юрій Тимофієнко, отаман Козацького товариства «Козацька січ».

Зустріч «Хто серцем могутній» (до Дня захисників та захисниць України)

Центральна бібліотека ім. Лесі Українки

Центральна бібліотека ім. Лесі Українки — вул. Потьомкінська, 97

13 жовтня, 12.00

Напередодні Дня захисників та захисниць України в бібліотеці відбудеться зустріч з ветеранами АТО/ООС, що поділяться розповідями про свій бойовий досвід.

Історичні пазли «Від козаків до кіборгів» (до Дня захисників та захисниць України та Дня українського козацтва)

Бібліотека № 2

Бібліотека № 2 — вул. Олександрівська, 165

13 жовтня, 12.30

В ігровій формі відбудеться знайомство з народними символами України (історичний пазл). На присутніх очікує виставка-панорама та краєзнавча вікторина до 310-річчя Олешківської січі.

Для мешканців району Забалка захід буде цікавий зануренням в історію рідного краю, пізнанням цікавих фактів про Олешківську Січ

Історичні пазли «Від козаків до кіборгів» (до Дня захисників та захисниць України та українського козацтва)

Бібліотека № 3

Бібліотека № 3 — вул. Робоча, 76а

13 жовтня, 11.30

Завдяки тематичним відео та коментарям історика присутні завітають до Запорізької Січі і познайомимося з вільними воїнами, які п’ять століть тому дивували Європу своїми технічними вигадками, потужною стратегією та мудрою тактикою.

Молодь, на яку передусім і розраховано захід, розширить знання про світогляд та моральні чесноти українських патріотів.

Запрошений гість: Олексій Макієнко, голова Херсонської обласної організації Національної спілки краєзнавців України, історик.

Історичний нарис «Через віки та відстані» (до Дня захисників та захисниць України та Дня українського козацтва)

Бібліотека № 14 ім. Миколи Чернявського

Бібліотека № 14 ім. Миколи Чернявського — вул. Перекопська, 58

13 жовтня, 8.30

Захід зорієнтований на передусім на юнацтво. В рамках заходу будуть запропоновані: книжкова виставка — подорож « Рідна земле, ти козацькою славою щедра…»; тематичні відео; ознайомлення з козацькою добою, розповідь про духовний зв’язок із лицарями — козаками, який утілив невмирущий український дух; цікаві козацькі ігри.

ЗАПРОШУЄМО НА НАШІ ЗАХОДИ!

--

--

Херсонська ЦБС

Херсонська централізована бібліотечна система (у підпорядкуванні Управління культури Херсонської міської ради) охоплює 34 бібліотеки. Працюємо для громади!